Pri akvaparku Tatralandia stavajú adrenalínový simulátor voľného pádu

17.05.2013 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš 16. mája (TASR) – V tesnej blízkosti akvaparku Tatralandia by mali už počas blížiacej sa hlavnej letnej sezóny spustiť do prevádzky unikátnu adrenalínovú atrakciu. Špeciálny 17-metrový aerodynamický tunel bude slúžiť ako simulátor voľného pádu a vznášania sa vo vzduchu.

„Tento projekt je logickým pokračovaním stratégie tohto dovolenkového rezortu neustále ho dopĺňať o ďalšie atrakcie a nielen také, ktoré sa spájajú s vodou. Konkrétne s týmto zariadením, ktoré im určite prinesie neuveriteľné zážitky, sa turisti môžu stretnúť málokde v rámci celej Európy,“ uviedol konateľ realizátorskej spoločnosti Superfly tunel Marek Rataj.

Podmienky voľného pádu bude v presklenej komore vytvárať rýchlosťou 270 km/h prúdiaci vzduch. „Bezpečnú prevádzku vertikálneho simulátora budú zabezpečovať vyškolení inštruktori. Táto fyzická aktivita je dostupná každému zdravému človeku. Rozvíja udržiavanie rovnováhy, koordináciu pohybu a precvičuje svaly. Mimochodom, tri minúty voľného pádu zodpovedajú trom - štyrom zoskokom zo 4000-metrovej výšky,“ dodal Rataj.
 

Vyberte región